Spletno trgovino upravlja:

Leder Herman d.o.o.
Dolane 8
SI-2282 Cirkulane
Telefon: 00386 (0)2 761-23-00, 00386 (0)31-726-440
e-mail: info@leder-herman.com
ID za DDV: SI52597415
TRR: SI56 6100 0001 2168 997 , odprti pri Delavska hranilnica d.d. Ljubljana
Matična številka:5520533000
Številka vpisa v register

 

Splošni prodajni pogoji:

Naročanje

V spletni trgovini lahko izdelke naročite 24 ur na dan, vse dni v letu. Vaša naročila sprejemamo od ponedeljka do petka, od 8.00 do 18.00 ure razen praznikov. Vsa naročila oddana do 12.00 ure (če so izdelki na zalogi) bodo odpremljena še isti dan.
Potrudimo se, da vaša naročila čimprej sprejmemo in jih tudi odpremimo.

Ponudba izdelkov
Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba spletne trgovine Leder Herman d.o.o. spreminja pogosto in hitro.

Cene
Cene objavljene v spletni trgovini veljajo na dan oddanega naročila. Pridružujemo si pravico do spremembe cen brez predhodnega obvestila.
Vse navedene cene izdelkov so v eur in že vključujejo DDV.
Cene so predstavljene kot spletne cene in veljajo za nakup preko spletne trgovine ter nimajo vnaprej določene veljavnosti.
Cene veljajo v primeru plačila s spodaj navedenimi načini plačila.
Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko kupec potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu – naročilo potrjeno). Od tega trenutka so cene in drugi pogoji potrjeni in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Postopek nakupa
1. Naročilo sprejeto
Po oddaji naročila kupec prejme elektronsko obvestilo, da je naročilo sprejeto. Na tej stopnji naročila, ima kupec v roku ene ure možnost do preklica naročila.
2. Naročilo potrjeno
Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo. Ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih izdelkov in naročilo potrdi ali z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno številko. Ob potrditvi naročila, ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave. Pogodba o nakupu naročenih izdelkov med ponudnikom in kupcem je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.

3. Izdelek je odpremljen
Ponudnik v dogovorjenem roku izdelek pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. Ponudnik v omenjenem elektronskem sporočilu pouči kupca tudi o politiki vračila izdelka, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe.

Plačilni pogoji
Spletna trgovina omogoča naslednje načine plačila:
– Z gotovino ob osebnem prevzemu – po predhodnem dogovoru
– Plačilo po povzetju (kupnino plačate dostavni službi ob dostavi naročenega blaga. Plačilo dostavni službi ob prevzemu je možno z gotovino. Pri plačilu po povzetju, Pošta Slovenije zaračuna provizijo.)
– Z nakazilom na račun trgovine Leder Herman d.o.o. po ponudbi/predračunu (prosimo, da plačilo poravnate v roku 2 delovnih dni od prejema ponudbe/predračuna na vaš e-mail. V primeru, da bodo naročila neporavnana, ta avtomatsko izbrišemo.)
– Varno s plačilom preko sistema PayPal (za plačilo ne potrebujete PayPal uporabniškega računa. Sistem podpira kreditne Kartice MasterCard, Visa in druge)

Dostava
Vsa naročila in plačila, oddana do 12.00 ure (od ponedeljka do petka), bodo še isti dan odpremljena (če so izdelki na zalogi) oziroma dostavljena v roku 3 dni. O predvidenem roku dostave boste obveščeni po e-mailu.
V primeru, da določenega izdelka nimamo na zalogi, vas o tem obvestimo po e-mailu ali telefonu in se dogovorimo za dostavo naročenega izdelka.
Pri izbranem načinu plačila po ponudbi/predračunu in PayPal, izdelke odpremimo v dostavo takoj po prejetem plačilu oziroma ob predložitvi potrdila o plačilu.
Ob sobotah, nedeljah in praznikih odpreme blaga ne izvajamo (oz. po predhodnem dogovoru).
V primeru posebnih zahtev, vas prosimo, da te vpišete pod opombe v naročilu.
Dostavo naročenega blaga opravi naš pogodbeni partner pošta Slovenije.
(Dostava po Sloveniji in izven nje, se plača po veljavnem ceniku Pošte Slovenije.
Dostavljavec vas bo pred dostavo kontaktiral in se z vami dogovoril, kdaj in kam vam lahko dostavi paket. Če klica dostavne službe ne boste sprejeli, bo paket dostavljen na vaš naslov ob naročilu izdelka. Če paketa nihče ne prevzame, dostavljavec pusti sporočilo z navodili za prevzem.

Vračilo
Potrošnik ima pravico, da v 15 dneh od prevzema izdelka podjetju sporoči (na kontaktni e-mail: info@leder-herman.com), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila izdelka. Izdelek je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 14 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).
Prejeti izdelek mora vrniti nepoškodovano, v nespremenjeni količini in embalaži. Vračilo vplačil bo izvedeno takoj, ko se izdelek vrne na sedež podjetja. Vračilo vplačil vršimo na TRR kupca.
Izdelek vrnite na naslov:
Leder Herman d.o.o.
Dolane 8
SI-2282 Cirkulane

Garancija
Izdelki imajo garancijo. Ta preneha veljati pri malomarnem ravnanju izdelka, poškodbah ki so nastale zaradi mehanskih udarcev po krivdi kupca oziroma tretje osebe.

Varovanje podatkov
Vse osebne podatke in gradiva, ki jih boste posredovali ob naročilu ter nadaljnjih komunikacijah, skrbno varujemo v skladu z zakonom o varstvu potrošnika (Uradni list RS št. 59/99, 57/01). Nikoli jih ne prodajamo, dajemo v najem ali jih kakorkoli drugače posredujemo tretji osebi.
Trudimo se, da je napak na spletni strani čim manj, vendar so le-te možne in niso izključene tako v ceni kot v opisu.

Komunikacija
Ponudnik bo s kupcem stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

Odgovornost
Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Pritožbe in spori
Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@leder-herman.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.
Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno, v nasprotnem primeru jih bo reševalo pristojno sodišče na Ptuju.

Želimo vam odlično nakupovalno izkušnjo!
Kolektiv Leder Herman d.o.o.